logo 3
Szabó Renáta
Tanácsadó szakpszichológus

Rendelési idő:

Kedd-szerda délután, és előzetes egyeztetés alapján más időpontban is 

Tanácsadás díja:
15.000 Ft (egyes esetekben kedvezmény lehetséges)

 

Munkám során személyes kiteljesedésükben igyekszem segíteni a hozzám fordulókat, mert hiszek abban, hogy személyes erőforrásaink mozgósításával képesek vagyunk változni, fejlődni. Sérüléseinket emberi kapcsolatokban szerezzük, ezért a lelki gyógyulás is kapcsolódáson keresztül lehetséges. Saját magunk megismerésén és elfogadásán keresztül új utak és lehetőségek nyílhatnak meg előttünk, a magunkhoz és másokhoz kapcsolódás új minőségét tapasztalhatjuk meg. 

Pszichológusként feladatom, hogy olyan bizalmas és elfogadó légkört teremtsek meg a klienseim számára, ahol biztonságban érzik magukat, meg merik mutatni nehézségeiket, elakadásaikat, ezek megértésében, átdolgozásában nyújtok segítséget. Úgy gondolom, minden elakadás fejlődési lehetőséget is rejt magában. 

 

Szakmai hitelességem érdekében folyamatosan fejlesztem szakmai tudásom és önismeretem. Szemléletemet meghatározza a családterápiás rendszerszemlélet, mely szerint kölcsönösen hatunk egymásra, nem tudunk egymástól függetlenül létezni. Munkám során szívesen alkalmazok különböző művészetterápiás és relaxációs módszereket, valamint közel áll hozzám a mindfulness és a pszichológia „napos oldala”, a pozitív pszichológia erőforrásokra támaszkodó eszköztára is.

Kinek miben segíthetek?

Pszichológiai konzultációt nyújtok felnőtteknek, serdülőknek az alábbi kérdésék mentén: 

Végzettségek, képzések:

Egyéb képzések:

Mit mondanak Renátáról?

“A közös munka során olyan mély, az egész életemet alapjaiban formáló jótékony változásokat tudott elérni, amit előtte elképzelni sem mertem. A beszélgetéseink alatt a legnagyobb biztonságban érzem magam, és neki köszönhetem, hogy végre sikerült bátorságra és önbizalomra lelnem magamban. Segített a régi sebeket megérteni, a mindennapjaimat megnehezítő szorongásokat enyhíteni, valamint tudatosabb, nyugodtabb életvitelt kialakítani, ami által ma már sokkal egészségesebb és boldogabb a kapcsolatom önmagammal és a körülöttem lévő emberekkel is. Reni egy nagyon türelmes, megértő és bizalmat sugárzó szakember.”
Lizi
“Úgy érzem Renivel már az első alkalommal egymásra hangolódtunk. Szeretetteljes és biztonságos légkört teremtett beszélgetéseink alatt, így minden helyzetben őszintén és bizalommal tudtam felé fordulni. Minden helyzetben megtalálta velem a kapcsolódást és tudta, hogy milyen eszközökre vagy épp feladatokra van szükségem, hogy megoldásra, válaszra találjak. Szerencsés, hogy rátaláltam és hálás vagyok, hogy együtt dolgozhattunk."
Ani
“A válásom folyamata közben fordultam Renátához. Önismereti szempontból sokat adtak nekem a beszélgetések, és új utakat/gondolatokat is kaptam, amin el tudtam indulni a saját feldolgozási, elengedési folyamataiban. Újra megtalálni önmagam és újra definiálni azt, hogy mi az, amire vágyom és készen állok egy házasság után, ezek a gondolatok foglalkoztattak, és Renátától maximális segítséget kaptam ebben az önismereti folyamatban. A saját önfejlesztésemnek sosem lesz vége, és ezt is megtanultam a terápia során, hogy mindig vannak fejlődési lehetőségek és utak, amiket szükséges bejárni, mielőtt belekezdek valami újba. Köszönöm ezt a közös önismereti utazást.”
Petra